Ολοκληρώθηκε το Open Day του Culture 4 Aegean Bootcamp

Στις 10 Νοεμβρίου 2022, ολοκληρώθηκε το Open Day του Culture 4 Aegean Bootcamp, το οποίο πραγματοποιήθηκε απομακρυσμένα, με σκοπό να ενημερώσει, όλους όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον μαραθώνιο καινοτομίας, σχετικά με τη διαδικασία, τους στόχους και τις θεματικές ενότητες.

Στο Open Day συμμετείχαν πάνω από 100 συμμετέχοντες, Startup εταιρείες, προγραμματιστές, ερευνητές, φοιτητές, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, στελέχη του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημοσίου τομέα και γενικά κάθε ενδιαφερόμενος που ήθελε να ενημερωθεί για τα επόμενα βήματα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, η κα. Αφροδίτη Βατή, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Τουρισμού & Αθλητισμού Δήμου Δυτικής Λέσβου, η οποία μίλησε για τον πολιτισμικό πλούτο της Λέσβου και πόσο ζωτικής σημασίας είναι να αναδειχθεί μέσα από τη συγκεκριμένη δράση.

κα. Αφροδίτη Βατή, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Τουρισμού & Αθλητισμού Δήμου Δυτικής Λέσβου

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε η κα. Ζαχαρούλα Ιωακείμ, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Ισότητας των Φύλων και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου, η οποία αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ευχαρίστησε θερμά τόσο το Πανεπιστήμιο Αιγαίο, όσο και την Crowdpolicy για την υποστήριξη της καινοτόμας δράσης, Culture4Aegean Bootcamp.

κα. Ζαχαρούλα Ιωακείμ, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Ισότητας των Φύλων και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Στη συνέχεια, ο Καθ. Χρήστος Καλλονιάτης, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τόνισε τη σημασία των νέων τεχνολογιών στον τομέα του πολιτισμού, δίνοντας έμφαση στον στόχο του μαραθωνίου καινοτομίας, τη δημιουργία καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών, που θα προάγουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό για την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Καθ. Χρήστος Καλλονιάτης, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση του Culture4Aegean Bootcamp από τον κ. Θοδωρή Κοτζασταύρο, Open Innovation Lead της Crowdpolicy, ο οποίος ανέλυσε τη διαδικασία και τους στόχους του μαραθώνιου καινοτομίας, παρουσιάζοντας, παράλληλα, ενδεικτικά παραδείγματα τεχνολογικών λύσεων για τον Πολιτισμό.

κος. Θοδωρής Κοτζασταύρος, Open Innovation Lead της Crowdpolicy

Στο τέλος, ακολούθησε συζήτηση απαντώντας ερωτήματα, τα οποία τέθηκαν από το κοινό.

Την εκδήλωση συντόνισε η κα. Ντέπυ Ντούρος, Operation Manager της Crowdpolicy.

Δείτε το βίντεο του Open Day εδώ:

Ακούστε το Podcast εδώ:

Culture4Aegean Bootcamp | 3–4 Δεκεμβρίου 2022 2022 #hybrid | Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αμφιθέατρο κτιρίου Γεωγραφίας

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας Culture4Aegean Bootcamp είναι μία τεχνολογική δράση ανοιχτής καινοτομίας και έχει στόχο την ενεργοποίηση (community activation) του οικοσυστήματος καινοτομίας, φορέων και επιχειρήσεων, για την κατάθεση ιδεών και προτάσεων για ψηφιακές εφαρμογές που προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό για την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος του Δήμου Δυτικής Λέσβου και την προώθηση του με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

To Culture4Aegean Bootcamp θα πραγματοποιηθεί στις 03–04 Δεκεμβρίου 2022 υβριδικά, με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στο αμφιθέατρο του κτιρίου Γεωγραφίας, αλλά και απομακρυσμένα με εργαλεία τηλεδιάσκεψης.

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας διοργανώνεται από το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού, Τουρισμού & Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την επιχειρησιακή και τεχνολογική υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy.

Περισσότερες πληροφορίες

Post meta

  • Entry date :
  • Author :
  • Category : Blog